5 alimente care pot grava alergiile

Medicii spun ca alergiiile reprezinta o slabiciune a sistemului imunitar. Atunci cand acest sistem trebuie sa faca fata unor bacterii, reactioneaza in mod diferit in fata unor substante inofensive precum polenul sau praful. Iar reactiile alergice isi fac aparitia.

Aceste reactii se manifesta prin intermediul unor simptome precum astmul, gripa sau acneea. Dar este posibil sa tratezi toate aceste lucruri. Unele persoane stiu ca sunt alergice la anumite substante si incearca sa le evite pe cat posibil. Din nefericire insa, si unele alimente pot sa agraveze sau sa favorizeze alergiile. In consecinta, cel mai bine ar fi sa se evite pentru a se limita simptomele alergiei. Care sunt aceste alimente?

Fructele si legumele crude. Un lucru destul de ciudat- fructele si legumele pot sa stea la baza unei probleme de sanatate. Mai ales atunci cand ni se tot repeta ca trebuie sa consumam 5 fructe si legume zilnic. Un lucru paradoxal. De acord. Dar daca suferi de alergii sezoniere, cel mai bine ar fi sa incerci sa eviti fructele si legumele crude. Sau sa gasesti o alta modalitate in care sa le prepari. Sistemul imunitar poate sa confunde proteinele vegetale cu polenul atunci cand acestea nu sunt preparate.

Produsele lactate. Daca nu acorzi o mare atentie acestor produse, se pot transforma in inamicii tai. Atunci cand organismul incearca sa gestioneze problemele legate de congestii provocate de alergii, daca vei consuma lapte si alte produse lactate, doar vei agrava situatia.

Cafeaua. Cafeaua are deja o reputatie destul de rea. Dar la asta se adauga si faptul ca aceasta ar putea sa iti agraveze alergiile. Cafeaua poate sa afecteze sistemele hormonale si vasculare ale corpului. Atunci cand hormonii sunt suprasaturati din cauza cafelei, corpul nostru devine destul de dezechilibrat. Iar atunci cand suferi si din cauza alergiilor, acest dezechilibru ar putea duce la reactii foarte neplacute.

Alcoolul. Unele persoane adora alcoolul. Si chiar si atunci cand sunt bolnavi nu pot sa renunte la el. Dar toata lumea stie ca alcooul are un efect negativ asupra corpului. Sta la baza cancerului si multor boli precum ciroza la ficat. Poate declansa de asemenea o congestie excesiva a gatului sau a capului. Daca suferi deja de congestie din cauza alergiilor alcooul va agrava totul.

Alimentele grase si grasimile hidrogenate. Reputatia alimentelor grase nu este una prea grozava. Stim cu totii ca alimentele grase nu sunt deloc bune pentru sanatate. Si daca suferi de alergii nu ar trebui sa le consumi nici atat, deoarece pot deveni foarte periculoase. Uleiurile precum cele din grasimile hidrogenate si cele din alimentele prajite nu pot sa fie folosite de corp. Si cu cat consumi mai mult un aliment prajit, cu atat mai mult acesta va produce mai mult mucus. Deci daca suferi de alergii trebuie sa ai mare grija sa nu produci si mai mult mucus in corp.

Suferi deja de alergii si inca mai consumi aceste alimente? Nu e bine deloc. Trebuie sa ai mare grija de sanatatea ta. Incerca sa le elimini cat mai repede din alimentatie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?