Ce trebuie să știi înainte să îți faci o casă

Acest articol este dedicat persoanelor care s-au săturat să locuiască într-o casă sau într-un apartament închiriat, să plătească lunar proprietarului chiria şi să aibă tot timpul grija că într-o zi s-ar putea ca acesta să aibă nevoie de respectiva locuinţă iar tu vei fi nevoit să îţi căuţi alt loc unde să locuieşti.

Dat fiind faptul că şi eu am început acum aproximativ un an căutările şi sesiunile de informare pentru construirea unei case şi tot ce ţine de aceasta: preţuri, proiect casă, zone şi aşa mai departe am ales să alcătuiesc o scurtă listă cu lucrurile de care trebuie să ţineţi cont înainte de demararea construirii unei case.

Zonă de amplasare – trebuie să aveţi grijă ca viitoarea voastră locuinţă să nu fie construită într-un loc nesigur. Nu sunt deloc recomandate zonele cu risc seismic ridicat, posibile avalanşe, căderi de teren sau inundaţii.

Populaţie – dacă doriţi să aveţi un trai liniştit în casa pe care o veţi construii atunci informaţi-vă cu privire la numărul de locuitori de prin zonă şi caracterul acesora. Nimeni nu-şi doreşte să aibă vecini depravaţi şi să se trezască cu geamurile sparte şi maşina zgâriată zilnic.

Preţ – chiar dacă dispuneţi de o sumă mai mult decât suficientă pentru construirea unei locuinţe este totuşi recomandat să cercetaţi piaţa si firma pe care o alegeţi pentru a vă construii casă deoarece nimănui nu-i place să arunce banii pe fereastră.

Proiect – dacă aveţi de gând ca locuinţa să fie foarte rezistentă, şi toată lumea-şi doreşte acest lucru, alegeţi cu mare grijă firma care va întocmi proiectul casei pentru a nu vă trezi peste ani cu surprize neplăcute.

În urma argumentelor pe care le-am precizat în lista de mai sus ar trebuii să fiţi pregătiţi pentru achiziţionarea unui teren pe care să vă construiţi viitoarea casă în care veţi locuii cel mai probabil până la sfârşitul vieţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *