Cură de toamnă – care sunt greșelile de evitat

O cura de magneziu, suc de mesteacan, vitamine…pentru a ataca din nou viata de zi cu zi si toamna in plina forma, o cura poate fi de real ajutor. Cu conditia insa, sa respecti unele reguli,.

Suc de mesteacan, comprimate cu apa de mare, shoturi de vitamine… in fiecare an, pe timp de toamna, adeptii curelor se multiplica. Si nu e de mirare. Este o pauza bine meritatea care pemite purificarea corpului de excesele estivale, recastigarea vitalitatii si alungarea starii de oboseala.

Dar pentru ca acest proces sa dea roade, exista anumite reguli sau lucruri de care sa tii cont.

Nu folosesti plantele. Da, fructele si legumele sunt foarte bogate in vitamine, dar pentru purificarea corpului, o cura trebuie sa tina cont si de consumul plantelor hepatobiliare, altfel spus, drenante. Ideal ar fi deci sa consumi si papadie, salvie sau anghinare.

Unele legume precum ridichea neagra ar trebui sa fie consumate crude sau sub forma de comprimate. Plantele hepatobiliare pot sa fie consumate si sub forma de infuzii deoarece pot stimula si proteja ficatul.

Nu consumi decat lichide. Foarte multa lume consuma doar suc pentru a face o cura de toamna, pentru a-si reface sanatatea si purifica organismul. Dar consumandu-se fructele si legumele sub forma de suc, se pierde aportul lor de fibre. Cel mai bine ar fi sa le consumi asa cum sunt, permitand astfel marirea senzatiei de satietate.

Si sa te hranesti doar cu sucuri, poate sa fie un lucru destul de brutal atunci cand organismul nu este obisnuit cu asta. O cura cu lichide poate sa fie un lucru interesant atunci cand iti pregatesti din timp corpul pentru asta.

Nu iti verifici starea fizica inainte de a incepe. Inainte de a incepe o cura detox, cel mai bine ar fi sa iti verifici mereu starea de sanatate. Persoanele care sufera de anumite carente ar trebui sa isi modifice curele daca starea lor fizica nu le permite sa o tina.

Bei suc de lamaie toata ziua. Pe principiul ca este un bun aliment care stimuleaza ficatul, uneori se exagereaza cu consumul de suc de lamaie. Dar o cura cu suc de lamaie ar trebui sa dureze 15 zile maximum.

Nu iti adaptezi alimentatia curei detox. Adica inainte si dupa. Daca vrei sa consumi anumite sucuri si supe detox, cel mai bine ar fi sa iti pregatesti organismul. Cu 10 zile inainte, ar fi bine sa reduci consumul de alimente grase si dulci. Consuma alimente pe vapori si consuma mai putine prajeli. Curcuma este excelenta pentru a favoriza eliberarea de bila in intestin si pentru a digera mai usor grasimile.

Iar dupa cura ar trebui sa se reia in mod progresiv alimentatia. Ideea este sa nu iti obosesti organismul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *