Filmele cu cea mai lungă perioadă de producție

Productia unui lung metraj poate sa dureze cel mai adesea, o perioada mai indelungata de timp. Foarte mult timp. Uneori prea mult. orson Welles este cel care detine recordul- este vorba despre 48 de ani.

Dar nu este singurul!

The Other Side Of The Wind- 48 de ani. Orson Welles a demarat productia acestui film in anul 1970. Celebrul realizator a oprit filmaarea in anul 1976. Din cauza faptului ca s-a confruntat cu probleme post-productie, acesta nu a putut sa termine filmul inainte de moartea sa, 10 ani mai tarziu. Si totusi, procedurile nu s-au incheiat aici si 40 de ani mai tarziu faza de post –productie a putut sa demareze, filmul fiind lansat in anul 2018.

The Thief And The Cobbler- 29 de ani. In anul 1966 a inceput prodctia la acest lung metraj de animatie. Si a fost finalizata in anul 1995. Adica 29 de ani mai tarziu. Si totusi, realizatorul sau nu a fost la prima incercare de acest gen.

Tiefland- 14 ani. Filmarile penturu acest film au fost intrerupte in anul 1940. Vei intelege repede de ce. Sa filmezi un lung metraj in Germania aflata in plin razboi nu a fost deloc un lucru usor. Adaptarea operei lui Eugen Albert a mai trebuit sa astepte inca 14 ani pana sa fie finalizata.

The Evil Within- 13 ani. Productia pentru acest film nu a fost chiar cea mai usoara. Filmarea acestui lung metraj horror creat de catre Andrew Getty a demarat in anul 2002 si s-a doverdit a fi destul de dificila. Si pe langa toate dificultatile intampinate, creatorul sau a decedat in anul 2015. filmul a aparut in post-production abia in 2017.

Boyhood- 12 ani. Richard Linklater, realizatorul acestui film a prelungit intentionat productia la acest film. Acesta a decis sa isi reuneasca actorii o data pe an pentru a filma cateva scene din film. Scopul- sa se urmareasca evolutia reala a membrilor familiilor, in loc sa se angajeze mai multi actori pentru asta. Un proiect de mare amploare, dar pentru care a fost recompensat din plin.

Roar- 11 ani. Chiar inainte de aparitia sa, presa a calificat acest film, drept un film « blestemat ». Filmarea sa a fost una extrem de lunga iar costurile de productie extrem de mari. Tippi Hendren, sotia actorului, chiar a trebuit sa cumpere o ferma unde sa se adaposteasca si sa se ingrijeasca animalele din film. Sa nu mai vorbim de faptul ca cei din echipa au fost atacati de cateva ori la filmari…

Jet Pilor- 8 ani. Acest film cu John Wayne si cu Janet Leigh a avut nevoie de numai putin de ani pentru a aparea pe marele ecrane. Nu se stie insa de ce a avut nevoie de asa de mult timp pentru a aparea…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *