Google Pixel 3a XL Review

Plusuri: ecranul XXL, aparatul foto fantastic, autonomia, un pret mai abordabil decat in cazul modelelor Pixel 3 si Pixel 3 XL.
Minusuri: nu ofera incarcare fara fir, nici stocare extensibila

Google a decis sa isi largeasca oferta de smartphone-uri deschizandu-se spre segmentul midrange cu noile modele Pixel 3a si Pixel 3a XL. Acesta din urma dispune de acelasi aparat foto ca si Pixel 3 insa restul fisei tehnice a fost revizuita si telefonul ar un pret mult mai abordabil (479 euro).

Un design familiar
Pe langa carcasa din policarbonat al lui Pixel 3a XL (in loc de designul original din sticla) si absenta bretonului de pe ecran, cele doua smartphone-uri sunt aproape identice (Pixel 3 XL). Insa Pixel 3a XL vine cu o rezolutie inferioara, de 1080p. Insa, cu ochiul liber diferenta nu este atat de vizibila. Ecranul lui Pixel 3a XL foloseste in egala masura un alt tip de ecran OLED si ofera sticla in loc de plastic. Culorile rosu, portocaliu si galben sunt mai intense si albul este mai stralucitor. Se poate lansa Google Assitant pentru a initia un apel video cu unul din contactele din agenda.

Un aparat foto de top
Pixel 3a XL beneficiaza de acelasi aparat foto ca si Pixel 3 ceea ce inseamna ca vine cu o calitate foto excelenta din toate punctele de vedere. Pixel 3 era considerat cel mai bun smartphone Android al anului 2018 datorita pozelor excelente chiar daca acum are o concurenta serioasa in prezenta lui Huawei P30 Pro care i-a cam luat-o inainte anul acesta. Pozele sunt clare, stralucitoare si luminoase.

Performante si autonomie
Pixel 3a XL beneficiaza de un procesor Snapdragon 670 si Google a optimizat OS-ul pentru acest chipset. Nu se inregistreaza nicio incetinire a performantelor sau pierdere a performantei in timpul utilizarii, fluiditatea fiind similara cu cea oferita de telefonul Pixel 3 XL. Pozele care necesitau un timp de tratament suplimentar in ceea ce priveste HDR Plus Enhanced sau Modul de Noapte sau activarea flas-ului camerei frontale par sa dureze exact acelasi timp asupra ambelor telefoane. In ceea ce priveste autonomia, testele arata ca bateria lui Pixel 3a Xl tine mai mult decat cea a lui Pixel 3XL – 17h14min contra 16h49 min. Insa nu reuseste sa il bata pe iPhone XR care vine cu o autonomie de 20 de ore.

In ceea ce priveste concurenta
Pixel 3 XL – acesta este rezistent la apa insa este mult mai scump decat Pixel 3a XL (959 euro). Drept urmare, daca iti doresti sa te privezi de caracteristicile mentionate, opteaza pentru Pixel 3a XL.

Moto G7 – la un pret de 229 de euro, Moto G7 si designul sau etans este unul din cele mai economice telefoane de pe piata insa acest lucru nu inseamna ca nu este si bun. Chiar daca nu este atat de rapid si nu face poze atat de reusite ca si Pixel 3a XL, este ideal in cazul in care bugetul este mai restrans. Oricum este unul din cele mai reusite telefoane ale momentului din gama midrange.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?