Importanța unui site dinamic în domeniul SEO

Prin site dinamic nu se intelege un site care se misca. Aceasta a fost o conceptie absolut gresita pe care s-au bazat foarte multi designeri inca de la aparitia acestui termen.

De fapt, s-a constatat ca foarte multe elemente in miscare aflate pe aceeasi pagina intr-un site sunt extrem de deranjante si au un efect opus scopului unui site dinamic, publicul renuntand la sesiune si incercand pe un alt site ceva mai calm.

Un site dinamic este un site care interactioneaza cu publicul sau, iar interactiunea se poate realiza foarte simplu, utilizand elemente care sa determine persoana care intra pe site sa actioneze. In cele ce urmeaza va prezentam mai multe metode.

Review-urile
Daca ai un magazin online, poti solicita vizitatorului sa iti ofere, daca vrea, un review. Poti face asta utilizand foarte simplu un sistem de notare cu stelute pe care toate platformele de e-commerce il ofera.

Cu cat un produs are mai multe stele si review-uri pozitive cu atat el va fi considerat mai relevant in nisa sa si va raspunde cautarilor. Botii stiu sa citeasca in prezent aceste review-uri si le pot interpreta, iar daca observa ca produsul tau este foarte bine cotat il vor returna in rezultatele cautarilor.

Formularul de contact
Toate site-urile au formulare de contact sau aproape toate, insa acesta poate fi pus si pe prima pagina, undeva in partea de jos, insotit de un mesaj de genul “spune-ne parerea ta despre noi”. Lasa utilizatorului posibilitatea de a oferi un testimonial si afiseaza testimonialul pe site.

Sondaje
Realizeaza sondaje pe site. Poti cere in ele parerea clientului cu privire la anumite produse sau servicii si ii poti ruga pe utilizatori sa evalueze pe o scara de la 1 la 10 activitatea ta, dand dovada de interes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *