Little Girl (2020): de descoperit in exclusivitate pe Arte

Arte a dfuzat acest film inainte sa fie lansat in mod oficial la cinema. Este un lucru destul de rar insa lantul franco-german ne-a obisnuit deja cu acest lucru, a facut exact asa cu Skirt Day in 2008 si cu Jeanette a lui Bruno Dumont in 2017.

Pe data de 2 decembrie deci, Arte a difuzat filmul Little Girl al lui Sebastien Lifshitz. A fost prezentat la cel mai recent festival Berlinale in februarie anul trecut si luna trecuta a fost recompensat cu Grand Prix in cadrul festivalului Gand.

Despre ce este vorba?
Little Girl spune povestea lui Sasha, o fetita in varsta de 8 ani nascuta intr-un corp de baiat. Problema genului este evident una complicata, mai ales ca este vorba despre copii atat de mici. Inca de la varsta de 3-4 ani, Sasha ii spunea mamei sale ca atunci cand va creste va fi o fata. Mama s-a gandit ca este o simpla etapa dificila, specifica copilariei insa, atunci cand dureaza atatia ani, indoiala nu mai este permisa.

Acest film spune deci povestea lui Sasha insa si drumul lung pe care l-au avut de parcurs parintii. Este in special povestea mamei, a lui Karine care incearca sa ii convinga pe toti cei de la scoala ca Sasha este o fata. De aici vine forta filmului, de a ne arata faptul ca o familie trebuie sa isi accepte copilul asa cum este si cum incearca aceasta familie sa convinga societatea in care locuiesc sa o accepte pe Sasha.

Lung-metrajul lui Sebastien Lifshitz incepe in momentul in care Karine va face primele demersuri in privinta acceptarii copilului sau. Scoala cere un document redactat de specialisti in sanatate care sa demonstreze aceasta situatie. Filmul le urmeaza deci pe Karine si pe Sasha in primele lor intalniri cu un specialist in gen, o scena extrem de emotionanta de altfel. Continuarea va lasam sa o descoperiti voi pe Arte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *