Minunea Blonda a Olteniei condusă pe ultimul drum de mii de oameni

Ilie Balaci, unul din cei mai mari fotbalisti pe care i-a avut Craiova Maxima, dar si Romania s-a stins duminica dimineata, dupa ce acesta a suferit un stop cardio-respirator, acesta fiind condus pe ultimul drum de cateva mii de persoane, atat oameni normali cat si ultrasi ai celor doua echipe din Craiova: U Craiova CS si FC Universitatea Craiova 1948.

Marti, in jurul orei 10 dimineata trupul neinsufletit al marelui fotbalist a fost depus in centrul terenului de pe stadionul “Ion Oblemenco”, in boxele stadionului rasunand cantece de-ale lui Tudor Gheorghe, in timp ce pe ecranele stadionului au rulat doar imagini cu Ilie Balaci de pe vremea cand acesta incanta pe toti pe terenul de fotbal, in timp ce pe marginea terenului rulau mesaje precum “Te vom iubi mereu!” si “De la 8 la infinit”.

La scurt timp, langa trupul lui Ilie Balaci au inceput sa vina rand pe rand  echipa de handbal feminin a orasului si detinatoarea Cupei EHF au sosit pe gazonul stadionului. Lorena Stoican, componenta a echipei de handbal si fiica lui Falvius Stoican, antrenorul celor de la Poli Iasi nu si-a mai putut stapani lacrimile, izbucnind in plans, acelasi lucru s-a intamplat si cu doi dintre cei mai buni prieteni ai lui Ilie Balaci, si anume Danut Lupu, finul lui Balaci si Sorin Cirtu.

Coroane de flori au mai depus si fostii marii fotbalisti Gheorghe Hagi, Ionut Lupescu, Raducioiu, Gica Popescu, alaturi de Ion Moldovan, Gabi Popescu si Costel Orac. La trupul neinsufletit al Minunii Blonde au venit si cele doua echipe ale Craiovei, cea din Liga I si cea din Liga a 3-a.

In jurul orei 12 a avut loc  unul din multele evenimente emotionante, din tribune incepand sa se aprinda zeci de torte, fiind momentul in care cele doua galerii ale Craiovei, cea a lui CS U Craiova si a FC Universitatii Craiova au strigat acelasi lucru, la unison. Printre scandarile acestora s-au enumerat: “Ilie Balaci!”, “Te vom iubi mereu!” si “Balaci este unul dintre noi!”. Mama lui Ilie Balaci a parasit terenul stadionului.

In jurul orei 13, cortegiul funerar a ajuns la Biserica Sf. Ilie din Craiova, inauntru fiind tinuta slujba oficiata de mitropolitul Olteniei, in timp ce in afara bisericii se aflau deja peste 3.000 de persoane, deseori auzindu-se scandat numele lui Ilie Balaci de ultrasii prezenti acolo. Imediat circulatia a fost blocata in zona, in jurul Bisericii fiind deja mai multe de mii de oameni, iar in momentul in care trupul lui Ilie Balaci a parasit Biserica, cele cateva mii de oameni prezente la slujba au inceput sa aplaude, in timp ce ultrasii fluturau steaguri cu chipul lui Ilie Balaci si ii scandau numele.

Pe drumul catre cimitrul unde avea sa fie inmormantat Ilie Balaci, cimitirul Sineasca, numarul oamenilor prezenti in cortegiu a crescut la peste 6.000 de persoane, in timp ce alte persoane ieseau la balcoanele blocurilor cu steaguri alb-albastre, iar de la mai multe localuri din Craiova a inceput sa rasune imnul Universitatii Craiova cand cortegiul funerar se apropia. Cortegiul funerar s-a oprit in fata Primariei pentru cateva minute, ultrasii incepand sa-i scandeze din nou numele lui Ilie Balaci. Un alt moment emotionant s-a petrecut in fata Universitatii din Craiova, unde cortegiul funerar a fost intampinat de sute de studenti care au parasit instutia de invatamant pentru a-i fi alaturi pe ultimul drum, celui ce a fost Ilie Balaci. Apropiatii lui Ilie Balaci dar si oameni care il cunosteau doar de la televizor sunt vizibil emotionati, multi avand lacrimi in ochi.

In drumul spre cimitir, mii de oameni ieseau in strada, la balcoane sau se alatarau cortegiului funerar, iar la sosirea la cimitirul Sineasca, acesta s-a dovedit a fi neincapator pentru cei peste 8.000 de oameni prezenti. Pe parcursul inmormantarii propriu-zise, ultrasii celor doua echipe din Craiova au aprins din nou zeci de torte si fumigene, i-au scandat numele lui Ilie Balaci, dar si alte scandari precum “Ramai cu bine, Minunea Blonda!”, “Cu Stiinta si dupa moarte!” sau au intonat imnul Universitatii Craiova.

In jurul orei 16:00 s-a terminat slujba de inmormantare a marelui fotbalist Ilie Balaci, acesta fiind inmormantat cu onoruri militare, timp in care ultrasii ii scandau numele, amintind din nou, ca inmormantarea lui Ilie Balaci a fost singurul moment in care galeriile celor doua echipe din Craiova si-au “dat mana” si au scandat la unison, fara dusmanie, in memoria celui ce a fost si va ramane, Ilie Balaci!

Odihneste-te in pace, Minune Blonda!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *