Requiem for a Dream, unul dintre cele mai bune psihologice

Probabil unul dintre cele mai ciudate filme psihologice pe care le-am văzut, l-aș putea încadra cu ușurință la categoria de drama psihologică. Nu este neaparat un film obișnuit, este un film putin încurcat si în esența este vorba despre dependenta pe care o da drogul asupra psihicului si nu numai.

Filmul are la baza doua povesti, cea a Sarei, o femeie văduvă dependenta de ciocolata si emisiuni tv si povestea fiului ei care crede ca deține controlul dar de fapt îl pierde tot mai tare când se crede stăpân pe situație.

Aș recomanda si l-aș pune pe lista filmelor “must to see” tocmai pentru ca plasează in prim plan efectul pe care drogurile îl au asupra psihicului dar si a corpului nostru. Societatea se confrunta de foarte mult timp cu astfel de probleme, deci nu este chiar o pierdere de timp vizionarea lui.

Tototdata îmi place ca pune in scena si altfel de droguri care dau dependenta, mai exact pastilele, mai ales cele care promit minuni fără efort.

Povestea Sarei are legătură cu dependenta de pastile. Aceasta este fana a unei emisiuni tv la care primește o invitație iar din dorința enorma de a arata excelent pe ecran devine obsedată de faptul ca vrea sa încapă intr-o rochie de când era tânără si slaba. Aceasta devine obsedată de greutatea sa si începe un tratament cu niște pastile ce încep să-i dea halucinații si încet încet începe a pierde controlul.

La capătul celălalt este vorba despre fiul ei care devine traficant de droguri si pierde simtul realității pentru o perioada, crezandu-se invincibil.. asta pana când șeful benzii de traficanți este asasinat si rămâne fără absolut nimic. Acesta considera ca are controlul asupra drogului dar de fapt lucrurile stau cu totul altfel.

Exact cum relatam mai sus, este un film Project Free tv greu de digerat pentru ca prezintă o realitate crunta a zilelor noastre si efectul pe care îl are drogul asupra noastră si cum pune stăpânire pe psihicul si fizicul nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *