Samsung Gear Git și Glaxy Fit – soluții la cele mai curente probleme

Actualmente, piata gadgeturilor este in continua dezvoltare, cele mai populare fiind smartwatch-urile si bratarile fitness. Samsung a dovedit de mai multe ori ca stie sa combine aceste doua categorii, dand viata liniei Gear Fit. Cu toate acestea, aceste aparate nu sunt lipsite de bugs sau de alte probleme care ar putea deveni suparatoare in timpul utilizarii. Iata cum poti rezolva unele din cele mai curente probleme.

Cand Gear Fit afiseaza data si ora eronate
Numeroase sunt persoanele care declara ca ceasul Samsung nu arata intotdeauna dat si ora exacta. Uneori, se constata o diferenta de 30 de minute fata de ora corecta, alteori chiar mai mult. Solutia potentiala este extrem de simpla. Intra in Setarile smartphone-ului cu care aparatul este imperecheat prin intermediul Bluetooth si dezactiveaza reglarile automate a datei si a orei. Daca problema persista, nu se rezolva in acest mod, va recomandam sa dezactivati imperecherea celor doua aparate si sa dai restart ambelor aparate.

Blocarea automata nu functioneaza in mod corect
Aceasta problema este destul de prezenta la Gear Fit de la Samsung. Blocarea automata reprezinta o functie care iti permite blocarea facila a telefonului inteligent atunci cand acesta recunoaste prezenta lui Gear Fit la incheietura si, invers, il blocheaza atunci cand n detecteaza nimic. Uneori lucrurile nu se petrec cum am prevazut si, pentru a rezolva aceasta problema, va recomandam sa urmati aceste etape :

-dezactiveaza functia Auto Lock din Gear Fit ;
– restarteaza aparatul tinand apasat butonul de alimentare timp de sapte secunde;
– reactiveaza functia de blocare automata si urmeaza instructiile afisate pe ecran ;

Gear Fit nu sincronizeaza datele
Se poate intampla ca Gear Fit sa nu sincronizeze datele in ceea ce priveste activitatea fizica prin intermediul aplicatiei Samsung Health. Aceasta problema este una destul de curenta si ii priveste in special pe cei care nu poseda un smartphone Samsung. O cauza posibila ar fi ca Gear Fit nu a fost selectat drept dispozitiv principal pentru sincronizarea datelor prin aplicatia Samsung Health. Drept urmare, deschide aplicatia si intra in sectiunea numararii pasilor. Apasa pe butonul de optiuni (trei puncte verticale in partea dreapta sus) si selecteaza Afiseaza datele cu privire la numarul pasilor. Pe ecranul care se afiseaza selecteaza Gear Fit. Daca nu ai rezolvat inca problema prin intermediul acestei metode iti recomandam sa repornesti Gear Fit.

Gear Fit nu mai porneste
Daca Gear Fit pare mort si nu mai porneste nu trebuie sa intri in panica. Urmeaza aceste etape pentru a rezolva aceasta problema: apasa pe butonul de alimentare si mentine-l apasat timp de sapte secunde. Daca aparatul nu da niciun semn de viata atunci treci la urmatoarea etapa. Porneste Gear Fit sub alimentarea electrica si lasa-l sa se incarce timp de cateva minute. Incearca sa il pornesti din nou urmand procedura mentionata mai sus. Daca niciuna din cele doua metode nu functioneaza atunci contacteaza Samsung support.
In cazul in care Gear Fit nu iti mai ofera brusc informatii cu privire la antrenament atunci trebuie sa te asiguri ca aplicatia Samsung Health a fost actualizata.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?