Should the Wind Fall (2021) un nou film

Alain, un auditor international, tocmai a fost in control pe un aeroport al unei republici auto-proclamate din Caucaz pentru a da unda verde in vederea redeschiderii sale. Edgar, un baiat vinde tot felul de obiecte in jurul aeroportului. Ajuns in contact cu baiatul si cu locuitorii republicii in care se afla, Alain descopera acest pamant izolat de-a dreptul fascinant si risca totul pentru a permite tarii sa se redeschida, cu pretul carierei sale.

Un audit intr-o regiune tulbure

Atunci cand Alain Delange isi face aparitia pe aeroportul din Stepanakert dupa o calatorie cu avionul, calatorie urmata de alte 8 ore de drum cu masina, habar nu are ce il asteapta odata ajuns la fata locului. Stie doar ca a fost ales sa realizeze auditul pe acest aeroport situat intr-o regiune izolata, trebuie sa verifice in special daca infrastructura raspunde normelor aviatiei civile.

In schimb, nu stie mare lucru despre contextul istoric si politic al tarii in care urmeaza sa stea pana la inchierea auditului. Stie ca trebuie sa dea dovada de seriozitate si obiectivitate in ceea ce face. Refuza in mod repetat sa se lase intervievat de televiziunea locala atata vreme cat inca nu a reusit sa ajunga la o conlcuzie, daca parerea sa este una negativa sau pozitiva.

Doua elemente ii pun totusi probleme lui Alain: intai si intai este vorba despre acest baiat pe nume Edgar pe care il vede in jurul aeroportului zi de zi incercand sa vanda bonboane. Apoi, nu stie cu exactitate la ce distanta se afla granita cu Azerbaidjan, diferitele harti pe care le are oferind informatii diferite. Daca aceasta granita este mult prea aproape, avioanele risca sa o depaseasca atunci cand trebuie sa faca cale intoarsa din cauza unei aterizari ratate. In acest caz, se vor afla in colimatorul unui dusman implacabil.

Chiar daca acest film ni se va parea poate prea lung, nu ii putem contesta importanta de tip istoric, fiind un o reflexie realista a unei situatii care nu mai exista.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *