Spencer: fantomele lui Lady Diana

Prezentat in avanpremiera mondiala pentru editia cu numarul 78 al festivalului de film de la Venetia, Spencer, al lui Pablo Larrain ofera o scufundare angoasanta in sufletul torturat al printesei Diana. Sublim si sfasaietor totodata. Cel mai bun rol al lui Kristen Stewart.

Putin amuzament
La cinci ani dupa Jackie, cineastul chilian Pablo Lorrain pune in scena un nou biopic odata cu Spencer. Dupa ce a filmat-o pe Natalie Portman in pielea lui Jackie Kennedy, a venit randul lui Kristen Stewart sa interpreteze o figura iconica, una din cele mai celebre ale secolului 20, printesa Diana.

La fel cum a facut si in cazul lui Jackie, Pablo Lorrain se indeparteaza de biopicul clasic, concentrandu-se asupra catorva zile de rascruce din viata printesei Diana. Filmul se deruleaza in timpul sarbatorii de Craciun din anul 1991, pe superbul domeniu Sandringham situat la Norfolk. Mai precis 24, 25 si 26 decembrie.

Filmul watchseries.ninja se deschide cu secventa de sosire aproape militara a proviziilor pentru cele trei zile de sarbatoare ale Familiei Regale. Totul este milimetrat, scrutat, nimic nu este depasit. Bucatarul chef (interpretat de catre Sean Harris) isi previne echipa: nu are voie sa greseasca, totul trebuie sa fie perfect. Cu traditiile regale nu este de glumit. Cateva minute mai tarziu, Diana apare singura la volanul masinii sale Porsche. A intarziat la traditionala masa de Craciun…

Imensa locuinta regala se transforma incetul cu incetul intr-un loc ostil pentru Diana. Pablo Lorrain se foloseste de codurile thiller-ului psihologic pentru a ilustra inchisoarea mentala in care se afla printesa. Diana este urmarita de amenintarea indatoririlor regale de care incearca sa scape in van. Se afla intr-o cursa pierduta inca de la inceput. Tinutele alese, bijuteriile, sunt atatea legaturi care o asfixiaza si de care incearca sa scape. Singurele clipe de liniste le are in compania fiilor sai, William si Henry.

Filmul va fi lansat in toamna direct pe platforma Prime Video.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *