Unde fug românii de căldură iarna, în vacanță

Daca pana acum cativa ani, iarna in Romania dura cateva luni, incepand cu sfarsitul lunii noiembrie si pana la jumatatea lunii martie, acum conditiile climatice s-au schimbat.

Se poate observa un fenomen accentuat de incalzire climatica, cu veri toride si ierni blande, doar cu doua-trei episoade de ninsori abundente si viscol.

In ultimii ani, in unele regiuni ale tarii Mos Craciun nici macar nu a venit cu sania. Insa vremea blanda nu este suficient de blanda pentru romanii care prefera vacantele exotice.

Uneori concediul de iarna este petrecut de catre romani in destinatii exotice din Europa unde, in luna februarie se resimt minim 15-20 de grade Celsius. Pentru turistii care nu au suficienti bani sa petreaca vacanta intr-o insula exotica, exista varianta de a vizita o multime de locatii din Cipru si pana in sudul Spaniei.

Cipru este una din cele mai ravnite destinatii in acest sens, cu temperaturi blande de pana la 17 grade la amiaza in luna februarie. Insula Afroditei este recunoscuta indeosebi pentru cea mai importanta destinatie turistica, Larnaca, unde vacantele sunt ieftine.

Creta, pe de alta parte, reprezinta o alta destinatie turistica de vis a romanilor in perioada iernii. In Creta se ating pana la 15 grade la amiaza in luna februarie si oamenii pot alege sa se cazeze la unul din hotelurile din Heraklion cu doar cateva zeci de euro pe noapte.

In Malta, pe de alta parte, temperatura in luna februarie ajunge la 20 de grade Celsius si un concediu de cateva zile este ideal pentru a vizita Valleta si orasele din imprejurimi.

Nu in ultimul rand, in topul destinatiilor calde de concediu in anotimpul racoros intra si Barcelona in sudul Spaniei, cu multiple obiective turistice si preturi foarte accesibile!

In concluzie, exista o multime de obiective turistice si de orase din Europa pe care turistii romani le pot vizita in perioada rece fara a fi nevoiti sa isi impachetezehaine foarte groase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *